6 Disember 2012

Cara Nak Tick Expand Widgets



Hai..kita jumpa lagi. Entry saya kali ini,cara nak tick expand widgets. Yang ini penting bagi yang suka menghias dan sukakan kreatif. Ok,mari kita mulakan.

1. Log in dulu.

2. Dah siap log in,korang akan berada di Dashboard,kan? Haa..kita mula dari situ.

✿Klik untuk lihat jelas✿
3. Lihat gambar di atas ni.

4. Klik blog korang seperti saya tunjukkan.

✿Klik untuk lihat lebih jelas✿
5. OK,klik pula Template seperti dalam gambar di atas.

6. Then, korang klik pula EDIT HTML macam dalam petak yang saya tanda tu..

✿Klik untuk lihat lebih jelas✿
7. Step seterusnya,tekan TERUSKAN seperti dalam petak.

✿Klik untuk lihat lebih jelas✿
8. Haa...dah jauh kita,ye? OK,korang tick pada kotak kecil macam dalam petak pink..

✿Klik untuk lihat lebih jelas✿
9. Ha.. Dah sampai STEP TERAKHIR dah.

10. Macam ni je korang tick seperti gambar step ketujuh yang saya tunjukkan tadi.

2 ulasan:

Inazlina Azman berkata...

yg terbaru ni macam mana?

Cik Donut berkata...

yapss yg terbaru ni pula macamana erkkk??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...