Boboiboy's Episodes (TV3)


Information!! You can take this photo.
Because it's have copyright mark on this picture.

Terbaik,Awesome,Keren Freebies Weekend
WARNING!
If you want it,you can get my permission firstly. 
:iconleftlacedivplz::iconpinkbowdivplz::iconmiddlelacedivplz::iconpurplebowdivplz::iconmiddlelacedivplz::iconpinkbowdivplz::iconmiddlelacedivplz::iconpurplebowdivplz::iconmiddlelacedivplz::iconpinkbowdivplz::iconrightlacedivplz:
 EPISOD 1 MUSIM 2 

FREE SINOPSIS

Boboiboy telah pindah ke Pulau Rintis atas sebab ingin tolong Tok Aba menjaga kedainya. Boboiboy juga telah bersekolah di Sekolah Rendah Pulau Rintis. Kehadirannya telah menjadi buah mulut rakan kelas 5 Jujur. Yaya, Ying dan Gopal begitu teruja kerana Boboiboy berpindah ke Pulau Rintis.

Boboiboy dan rakan-rakannya berehat di Tok Aba's Kokotiam. Disebabkan Boboiboy leka berbual, Tok Aba menyergah dan Boboiboy jatuh akibat terkejut. Tok Aba memperkenalkan papan tanda "Tok Aba Kokotiam" yang beserta imej Boboiboy dan Tok Aba. Boboiboy menolong Tok Aba memasangnya sambil diperhatikan oleh Ochobot. Tetapi, Ochobot merasakan ada sesuatu yang memerhatikannya di sebalik semak. Ochobot cuba mengenal pasti malangnya Ochobot pengsan akibat peristiwa itu.

Probe segera ke Markas Kotak dengan gopoh-gapah. Sementara itu, Adu Du sibuk menggali markasnya. Probe memberitahu pada Adu Du bahawa Boboiboy kembali. Probe mencadangkan untuk berpindah namun emosi Adu Du berubah menjadi pelik. Probe kelihatan hairan. Rupa-rupanya, Adu Du gembira dengan kehadiran Boboiboy telah kembali. Disebabkan itu, Adu Du akan meneruskan rancangan jahatnya demi menghapuskan Boboiboy. Apakah terjadi pada seterusnya?

 EPISOD 2 MUSIM 2 

FREE SINOPSIS

Dalam episod 1, Gopal memberitahu Boboiboy terlebih dahulu bahawa rumah terbiar yang berhampiran sekolahnya adalah berhantu akibat sudah lama dibiarkan . Boboiboy tidak mempercayai kata-kata Gopal kerana hantu tak pernah wujud. Boboiboy merancang untuk siasat rumah terbiar bagi mendapatkan kepastian. Gopal turut setuju dengan tidak sengaja.

Sementara itu, Probe memberitahu pada Adu Du bahawa dia tahu di mana menjumpai hantu. Sebaliknya, Adu Du tidak tahu bagaimana rupa hantu. Probe cuba menerangkannya dengan menunjukkan sebuah video. Adu Du terkejut dan terjatuh. Akhirnya, Adu Du sudah tahu mengenai hantu. Adu Du dan Probe segera pergi rumah terbiar untuk mencari hantu. Mereka naik di tingkat atas dan melihat sebuah bilik yang bersepah. Adu Du mengomel bahawa hantu adalah pemalas. Akibat itu, satu gelombang bunyi yang kuat telah menakutkan mereka. Mereka segera menyembunyikan diri.

Dua minit sebelumnya, Boboiboy dan Gopal tiba di rumah terbiar dengan membawa kamera rakaman bersama. Boboiboy sengaja memanggil hantu kerana Gopal ingin merakamkannya. Gopal menyuruh Boboiboy diam. Namun, ada sesuatu bunyi seperti pecah telah menakutkan Gopal. Boboiboy memanggil Gopal naik di tingkat atas. Gopal mula ketakutan. Boboiboy mencari bunyi tersebut di sebuah bilik. Gopal melarangkannya kalau terjadi apa-apa.

Probe kelihatan gagah dan tidak takut pada hantu. Namun,bunyi tombol pintu dipulas perlahan-lahan sehingga pintu terbuka. Probe takut dan menolak Adu Du ke hadapan. Sangkaannya melesat. Rupa-rupanya tiada hantu di rumah terbiar. Sebaliknya, mereka bertembung antara satu sama lain. Akibat pertemuan itu, mereka berlawan. Perlawanannya dihalang oleh kuasa bayang. Siapakah yang menghuni di rumah terbiar?

 EPISOD 3 MUSIM 2 

FREE SINOPSIS

Dalam episod 2, Fang telah berlawan dengan Boboiboy atas sebab Boboiboy telah merampas segala kepopularan Fang. Namun, Boboiboy tidak terfikir itu adalah punca utama yang menyebabkan dia dimusuhi oleh Fang.

Setibanya di sekolah, Boboiboy terserempak dengan Fang semasa Fang melangkah masuk ke dalam kelas. Kehadiran Fang telah menimbulkan pergaduhan antara Boboiboy dan Fang. Gopal telah menjadi orang tengah untuk meleraikan pertengkaran mereka. Gopal yang tidak fikir panjang, dia mencadangkan supaya Fang dan Boboiboy bergaduh pada hari esok kerana giliran Amar Deep bertugas pada hari tersebut. Akibat itu, Yaya dan Ying terdengar perbualan Gopal. Yaya marah dan tegas disebabkan Gopal tidak menjalankan tugas dengan sebaiknya.

Fang memarahi Yaya kerana selalu menyibuk dan mencelah dalam pergaduhan antara dia dengan Boboiboy. Yaya tidak mengalah sebaliknya dia memberi amaran supaya Fang tidak melawan arahan Yaya. Fang tetap dengan keputusannya untuk membalas dendam terhadap Boboiboy. Namun, Yaya terpaksa menulis nama mereka berdua kerana tidak mahu berhenti bergaduh. Gopal cuba menghalang Boboiboy supaya tidak bergaduh lagi. Gopal juga memberitahu sekiranya Cikgu Disiplin lihat nama mereka berdua. Fang sebaliknya tidak takut dengan Cikgu Disiplin. Gopal mencerita segala-galanya mengenai Cikgu Disiplin. Boboiboy begitu teruja dan ingin tahu nama Cikgu Disiplin tersebut. Semua murid Kelas 5 Jujur terkejut. Amar Deep mengatakan jika nama Cikgu Disiplin disebut maka beliau muncul secara tiba-tiba.

Papazola pula mencelah kerana kononnya mereka bercerita tahyul dan konspirasi liar. Semua murid Kelas 5 Jujur lari ke tempat duduk masing-masing. Boboiboy adu bahawa Fang sering cari pasal. Papazola menyatakan "Pasal suka cari kebenaran tetapi kebenaran tak suka cari pasal". Gopal begitu terharu dan mengatakan kata-kata itu sungguh dalam maksudnya. Papazola arahkan supaya buka Matematik. Yaya memberitahu bahawa waktu tersebut adalah waktu Pendidikan Jasmani. Papazola malu dan segera menukar pakaian sukan. Mereka semua turun ke padang. Papazola mencadangkan untuk bermain sukan pada waktu itu. Malangnya, sukan yang dimainkan itu ialah bawa telur dalam sudu. Boboiboy mengatakan sukan itu seperti budak-budak. Fang mengomel sukan itu juga tidak mencabar langsung. Papazola mencadangkan perlumbaan bawa telur dalam sudu. Siapakah pemenangnya? Kenapa Fang begitu membenci sekali pada Boboiboy?

 EPISOD 4 MUSIM 2 

FREE SINOPSIS

 will update~

 EPISOD 5 MUSIM 2 FREE SINOPSIS

 will update~

 EPISOD 6 MUSIM 2 FREE SINOPSIS

 will update~

 EPISOD 7 MUSIM 2 

FREE SINOPSIS

Fang cuba mengingati namun terlupa apa yang terjadi dan bagaimana dia mendapat kuasa. Boboiboy menanggap Fang telah tangkap Ochobot dan paksanya memberi kuasa sampai pengsan. Adu Du merancang untuk menghapuskan Boboiboy dengan cara menggunakan idea lama iaitu cecair emosi X. Adu Du dan Probe telah datang ke sekolah Boboiboy untuk menembak Boboiboy. Boboiboy dan kawan-kawannya yakin bahawa mereka boleh elak daripada serangannya. Dengan lelah Probe,mereka telah terkena tembakan itu. Apa terjadi pada mereka?

 EPISOD 8 MUSIM 2 


FREE SINOPSIS

Boboiboy dan kawan-kawannya telah tiba di markas kotak. Mereka ingin mencari Adu Du dan pulihkan keadaan mereka seperti normal kembali. Disebabkan itu,Boboiboy menyerah diri dan ingin pulang. Gopal terpaksa ubah cara pujukannya. Gopal telah ikat Boboiboy di belakang Gopal.

Semasa Fang mengelongsor masuk. Akhirnya,Fang terhantuk di batu dan memorinya kembali ingat. Sepertinya Adu Du tidak pernah mengalah dan memasang perangkap terlebih dahulu. Perangkap pertama Adu Du yang dibuat oleh Probe ialah perangkap 1001. Namun, ia berjaya dilepasi oleh Yaya dengan mudah. Akhirnya, Yaya dapat membuka pintu dan kesemua perangkap berhenti berfungsi. Boboiboy dan kawan-kawannya bergerak ke perangkap seterusnya. Perangkap kedua dipasang iaitu golekan batu. Mereka berempat ketakutan. Tetapi sebaliknya,batu itu dibuat daripada kertas sahaja.

Adu Du naik angin dan menyuruh Probe lepaskan Harimau Kitar. Apabila Fang memandang wajah Adu Du, Fang imbas memorinya yang lalu. Dapatkah Fang mengingati memori sepenuhnya ketika bersama Ochobot? Bagaimana Fang dapat kuasanya?

 EPISOD 9 MUSIM 2 

FREE SINOPSIS

Dalam episod 8,Boboiboy cedera akibat diserang olah Harimau Kitar ciptaan Adu Du. Ochobot menyuruh Gopal untuk tukarkannya menjadi makanan. Akibat emosinya yang terlalu yakin, Gopal ingin berlawan tanpa menggunakan kuasanya. Fang secara pantasnya menggunakan Harimau Bayang yang setanding dengan Harimau Kitar dalam keadaan emosinya. Dapatkan Fang memusnahkan Harimau Kitar? Dapatkah Boboiboy dan kawan-kawannya pulih seperti normal?

Jangan lupa tunggu episod 9 pada 23 Disember ini hanya di TV3 tepat 7.00 malam!

 EPISOD 10 MUSIM 2 


FREE SINOPSIS

 will update~


 EPISOD 11 MUSIM 2 

FREE SINOPSIS

 will update~


 EPISOD 12 MUSIM 2 


FREE SINOPSIS

 will update~

 EPISOD 13 MUSIM 2 


 
THIS EPISODE (will update)

 EXTENDED FINALE SEASON 2 
ATAU
 EPISODE 1 SEASON 3 

 Wallpaper Finale Season 2 Part 2 

1 ulasan:

Miss Ikin berkata...

Wa..tak sangka banyak My Favourite Channels!! :3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...