10 Oktober 2013

Manuskrip dan Lirik..~



  
- Can you click it for me? -

Hai, semua! Ikin nak ceritakan sedikit.. Ikin taklah sepakar Fara yang pandai membuat brooch. Ikin taklah sepopular blogger iaitu Kak Hanis Zalikha (kakak Sarah Alisya, pelakon suara Yaya). Ikin taklah sehebat blogger-blogger yag lain dalam mem-promote-kan blog sendiri. Ikin.. orang yang biasa-biasa je. Ikin sekarang dalam proses menyiapkan manuskrip dalam masa dua bulan (start dari bulan September lagi).

Kalau ada masa, Insya-Allah.. Ikin akan update manuskrip tu. Tahu tak apa itu MANUSKRIP? Manuskrip ni macam lebih kepada novel. Trend MANUSKRIP Ikin punya versi remaja. Sekarang ni sudah mencecah 32 m/s . Lagi... lagi banyaklah..!!~ Ughhh.. so difficult to me. But it's not very difficult to try it, right? Just trying and try! Never give up..~

Nak tahu novel kisah apa? Haa.. sekarang tak boleh nak update. I'm using my abah's (father) laptop just now. My novel have save in my own S.D.Probe (laptop). So, susahlah nak masukkan muka surat novel-novel Ikin tu. Ikin takde pendrive lagi. Ikin belum beli lagi, tak terfikir nak beli.. hohohoh..~ Lagi pun laptop abah Ikin ada program. Ikin tak naklah mengganggu kerja-kerja terpenting abah Ikin.

Ikin pun sekarang mencipta lirik. Lirik terbaru, "Inilah Hari Jadi Untukmu". Lirik tu dalam S.D.Probe juga.. Tunggulah internet kat rumah Ikin tu okay, barulah Ikin masukkan.. ye? Lirik lagu ni khas untuk orang menyambut ulangtahun (birthday sesiapa je..). Ikin cipta lirik ni sebab esok (11/10/2013) adalah birthday kawan Ikin, Ahmad Nabil.

Kawan-kawan sekelas semua pakat suruh Ikin bawa tepung.. katanya nak baling tepung tu kat member yang sambut birthday esok. Memang kesianlah nanti. Ikin nak belanja dia makan tapi takut dia tak terima pelawaan Ikin pula. Terima kasih kepada ibu, abah.. dan semua yang dah pun memberi sokongan dan dorongan kepada Ikin. I love y`all, guys!!~  > . <  Syukran Ya Allah kerana telah beri semangat kental, ketabahan dan kesabaran untuk saya.

Cuti sekolah nanti.. Ikin nak siapkan manuskrip Ikin tu. Lagi 10-12 bab kot?
Korang pula? Cer lah cerita sikit. Jangan malu, jangan segan, bah!!~ Let's tell it!

1 ulasan:

Fara_nym (Farahanim) berkata...

Setiap orang ada kemahirnya sendiri~
Teruskan usaha ikin menjadi novelist ye? Fara pon tgh usahakan online shop Fara... Mungkis ikin akan dapat pendapatan yg lumaian dengan bakat novelist ikin tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...